Espresso Martini Opskrift - Den Ultimative Kaffe-Cocktail

Få vores Espresso Martini opskrift, og smag den perfekte balance mellem kaffe og spiritus. En cocktail, der kombinerer vodka og kaffelikør med espresso, shakes med is og serveres kold. Dette giver drinken en forfriskende og opkvikkende karakter, der gør den perfekt til både varme sommerdage og festlige aftener. En trendy cocktail som denne vil helt sikkert være et hit til festen eller som en sød dessert til middagen. Følg opskriften og vores professionelle bartender-tips til at mestre denne uimodståelige cocktail bag din hjemmebar.

Den Bedste Espresso Martini Opskrift - skabt af IGS

Cocktailen, som er kendt for sin creme-rige og komplekse smag, balancerer den bitre espresso med den søde kaffelikør og stærke vodka. Denne nemme cocktail er perfekt til enhver festlig anledning, og kan nemt mixes derhjemme. Følg vores enkle trin-for-trin opskrift og lær at skabe den perfekte Espresso Martini hver eneste gang!

Ingredienser (pr. servering)

– 3 cl vodka (gerne af god kvalitet)
– 3 cl kaffelikør (f.eks. Kahlúa)
– 5 cl afkølet espresso kaffe (instant-kaffe kan bruges)
– 1 cl sukkersirup (kan udelades og justeres efter smag)
– Isterninger
– 3 kaffebønner til pynt

espresso-martini-cocktail-black-background-generated-by-ai_985692-347

Sådan Gør Du

1

Start med at brygge en stærk espresso kaffe og lad den køle af.

2

Fyld en shaker med isterninger.

3

Tilsæt vodka, kaffelikør, afkølet espresso og sukkersirup til shakeren.

4

Ryst kraftigt i cirka 20 sekunder, indtil shakeren føles meget kold.

5

Si indholdet fra shakeren over i et afkølet martini glas.

6

Pynt med et par kaffebønner på toppen for at give det et elegant finish.

Kalorieindhold i Espresso Martini

En standard Espresso Martini indeholder omkring 200-250 kalorier pr. glas. Kalorieindholdet kan variere afhængigt af de nøjagtige ingredienser og mængder, der anvendes. Hvis du er opmærksom på dit kalorieindtag, kan du justere mængden af sukkersirup eller vælge en lettere kaffelikør.

Madparring

En Espresso Martini er perfekt som en opkvikkende dessert eller velkomstdrink i sig selv, men går også hånd i hånd med andre søde sager. En dessert, der komplimenterer den stærke smag af espresso, er tiramisu. Ved at servere cocktailen med denne creme-rige dessert med undertoner af kaffe, skabes en symbiose, hvor de forskellige kaffe- og creme-noter balanceres.

Let us serve your next Espresso Martini

640-ideal-espresso-martini-cocktail-dark-background-with-empty-space-for-text

Det Bedste fra To Verdener: Kaffe og Spiritus

Når man tænker på en sofistikeret drink med kaffe, er det svært at overse den ikoniske Espresso Martini. Cocktailen kombinerer det bedste fra to verdener: kaffe og spiritus, og er en favorit blandt kaffe- og cocktail-entusiaster verden over. Med sin rige og cremede smag samt elegante præsentation er det ikke underligt, at denne cocktail er en tidløs klassiker. Men hvad er hemmeligheden bag denne lækre drink? Lad os dykke ned i verdenen af Espresso Martini og finde ud af, hvad der gør denne cocktail så speciel!

Denne cocktail har gennem årene haft mange navne. Oprindeligt blev den kaldt “The Pharmaceutical Stimulant” på grund af dens energigivende egenskaber, men mange begyndte hurtigt at kende den som “The Stimulant.” I Australien er den også kendt som “The Black Pearl,” hvilket tilføjer en frisk og spændende dimension til navnet.
Navnet “Espresso Martini” kommer fra brugen af espresso som en nøgleingrediens samt det martiniglas, den traditionelt serveres i. Selvom denne cocktail ikke indeholder gin eller vermouth som en klassisk martini, har den fået sit navn fra selve serveringsmetoden. Præsentationen af kaffe i det sofistikerede martiniglas skaber en smuk og elegant cocktailservering.

Espresso Martini blev for første gang mixet bag baren i 1980’erne af den britiske bartender, Dick Bradsell. Ifølge legenden kom inspirationen til drinken, da en berømt model bad om en drink, der kunne opkvikke samt beruse hende. Resultatet blev den nu ikoniske Espresso Martini, en cocktail, der kombinerer den opkvikkende effekt af kaffe med et kraftfuldt kick af vodka. Denne cocktail blev hurtigt populær på grund af dens unikke smag og opkvikkende egenskaber, og er i dag en tidløs cocktail klassiker.

Espresso Martini kan varieres på mange måder. I den traditionelle opskrift bruges vodka, og her kan det betale sig at vælge en vodka af god kvalitet, da dette vil påvirke smagen af din cocktail. Der er et omfattende sortiment af diverse vodka i alle prisklasser. Et populært valg, der er både prisvenligt og af høj kvalitet, er Ketel One. En god vodka giver en ren og glat smag, der komplimenterer de øvrige ingredienser i cocktailen.
For at skabe nye og spændende smagsvarianter kan man eksperimentere med andre typer spiritus som mørk rom eller tequila. Når det kommer til kaffelikør, er Kahlúa et populært valg, men der findes mange andre gode kaffelikører, som du kan prøve. Licor 43 er også en populær tilføjelse, der giver en unik sødme til cocktailen. Eksperimenter med forskellige typer vodka og kaffelikører for at finde din egen favoritkombination.

Skummet på toppen af en Espresso Martini kommer fra at ryste ingredienserne kraftigt med is. Hvis din cocktail ikke skummer, kan det skyldes, at du ikke har rystet den længe nok, eller at din espresso ikke er friskbrygget. Sørg for at ryste kraftigt i mindst 20 sekunder for at opnå den perfekte skum. Friskbrygget espresso hjælper også med at skabe en cremet konsistens af skum.

Ready to shake Up the Espresso Martini like a pro?

cocktail bartender

Skab God Stemning med En Professionel Bartender

Lej en professionel bartender til din næste fest og få serveret frisklavede og smagfulde Espresso Martinis til dine gæster. En garanteret succes! Vores erfarne bartendere kan lave en bred vifte af cocktails, inklusivt den trendy og creme-rige Espresso Martini. Lad professionelle tage hånd om drikkevarerne, så du kan nyde festen med uimodståelige drinks.

Cocktail Kursus som en Sjov Teambuilding Aktivitet

Lær at lave exceptionelle cocktails som en rigtig bartender. Oplev vores cocktail kursus til den sjoveste teambuilding aktivitet eller firmafest. På vores cocktail kursus, får du muligheden for at lære fra vores professionelle bartendere, der vil guide dig gennem hver eneste detalje af dine yndlings cocktails.
Forestil dig at servere den perfekte Espresso Martini til dit næste middagsselskab eller firmafest. Vores cocktail kursus er perfekt for både kaffe- og cocktail entusiaster. Uanset om du er en erfaren drinkmager eller blot nybegynder, vil vores professionelle bartendere give dig færdighederne og de insider-tips du skal bruge, for at servere de lækreste cocktails til dine gæster.

cocktailkursus

Sip, savor, and share

Call Now Button